Історія змін
Маніпуляції стеком історії змін одного або кількох вибраних зображень.
🔗Елементи керування модулем
- Вибірково копіювати…
- Копіювати елементи стеку історії з вибраного зображення.
- Копіювати
- Скопіювати повний стек історії з вибраного зображення.
- Вибірково вставити…
- Вставити елементи скопійованого стеку історії змін у всі вибрані зображення.
- Вставити
- Вставити всі елементи скопійованого стеку історії змін у всі вибрані зображення.
Примітка: Це лише короткі описи, для детального пояснення див. розділ Копіювання та вставка.
- Стиснути історію
- Стиснути стек історії змін вибраного зображення. Якщо який-небудь модуль з’являється кілька разів у стеку історії, ці випадки будуть стиснуті в один крок в історії. Обережно: цю дію неможливо скасувати!
- Видалити історію
- Фізично видалити стек історії змін вибраних зображень. Обережно: цю дію неможливо скасувати!
- Завантажити XMP файл
- Відкриває діалогове вікно, що дозволяє імпортувати стек історії з вибраного файлу XMP. Імпортований стек історії використовується для повної заміни поточних стеків історії вибраних зображень. Увага: цю операцію не можна скасувати!
-
Зображення, експортовані з Darktable, зазвичай містять повний стек історії, якщо формат файлу підтримує вбудовані метадані (докладніше про цю функцію та її обмеження див. у модулі Експорт). Ви можете завантажити експортоване зображення так само, як і файл XMP. Ця функція дозволяє відновити всі налаштування параметрів, якщо ви випадково втратили або перезаписали файл XMP. Все, що вам потрібно, це джерельне зображення, як правило raw, та експортований файл.
- Записати XMP файли
- Записує файли XMP для всіх вибраних зображень. Ім’я файлу генерується додаванням “.xmp” до імені базового вхідного файлу.
-
За замовчуванням Darktable автоматично генерує та оновлює файли XMP, коли ви працюєте над зображенням та змінюєте стек історії. Ви можете вимкнути автоматичне створення файлів XMP у Налаштування > Збереження даних. Це може бути корисно, коли ви використовуєте кілька версій Darktable (щоб редагування в кожній версії не конфліктували одне з одним), однак загалом відключати цю функцію не рекомендується.