Копіювання та вставлення
Копіювання та вставлення змін між зображеннями доступне в кількох режимах перегляду. У режимі “Світловий стіл” модуль Історія змін надає кнопки для виконання цих операцій; також можна використовувати наведені нижче клавіатурні прискорювачі. В інших режимах, наприклад у “Темній кімнаті”, копіювання та вставлення здійснюється за допомогою клавіатурних прискорювачів.
- Копіювати (
Ctrl+C) - Копіювати повний стек історії з вибраного зображення. Якщо вибрано більше одного зображення, стек історії береться із зображення, яке було вибрано першим.
-
Інформація, що стосується внутрішнього кодування дисплея та керування масками, не вважається безпечною для автоматичного копіювання на інші зображення, і тому не включається до цієї операції.
-
Наступні модулі за замовчуванням виключені з операції Копіювати:
-
Якщо ви хочете включити ці модулі, використовуйте вибіркове копіювання та вибіркове вставлення.
- Вибірково копіювати (
Ctrl+Shift+C) - Копіювати окремі елементи стека історії з вибраного зображення. Відкривається діалогове вікно, у якому можна вибрати, які саме елементи стека історії потрібно скопіювати.
-
Для будь-якого модуля ви також можете вибрати “скидання” параметрів цього модуля – це призведе до копіювання модуля, але з усіма елементами керування, встановленими до початкового (за замовчуванням) стану (так, ніби ви натиснули кнопку скидання модуля). Двічі клікніть на елементі в історії, щоб скопіювати лише цей елемент і одразу закрити діалогове вікно.
-
Якщо вибрано кілька зображень, стек історії береться із зображення, яке було вибрано першим.
- Вставити (
Ctrl+V) - Вставити всі елементи скопійованого стеку історії змін на всі вибрані зображення, зберігаючи наявний стек історії та додаючи нові зміни в його кінець. Якщо для копіювання вибраних модулів було використано вибіркове копіювання, вставляються лише ці модулі.
-
Вставлення завжди виконується на основі поточного стану джерельного зображення. Якщо після копіювання ви зміните налаштування модулів у джерельному зображенні, а потім виконаєте вставлення, буде застосовано саме змінені (найновіші) налаштування.
- Вибірково вставити (
Ctrl+Shift+V) - Вставити частини скопійованого стеку історії у всі вибрані зображення. Як і у випадку з вибірковим копіюванням, з’являється діалогове вікно, в якому ви можете вибрати елементи, які потрібно вставити (або скинути) зі скопійованого стеку історії. Виберіть, чи потрібно додати ці елементи до стека історії цільового зображення (або зображень), чи перезаписати його.
-
Скопійований стек історії може містити кілька екземплярів одного і того ж модуля (з однаковими або різними іменами екземплярів), і вставка поводиться по-різному для цих елементів залежно від того, чи використовуєте ви режим перезапису, чи додавання:
-
- Перезапис видаляє історію змін цільового зображення перед додаванням кожного екземпляра модуля зі скопійованого стеку історії. Вибір опції Вибрати всі в діалогах Вибірково копіювати… та Вибірково вставити… точно продублює скопійований стек історії на цільові зображення (включно з будь-якими дублікатами).
-
- Додати бере кожен модуль зі скопійованого стеку історії, і якщо в цільовому зображенні є модуль з тим же ім’ям, він замінюється та додається на вершину стеку історії. Якщо такого модуля немає, буде створено новий екземпляр і додано на вершину стеку історії. Якщо модуль має кілька екземплярів у будь-якому стеку історії, буде додано лише останній екземпляр цього модуля.
- Скопіювати останню зміну на всі вибрані зображення (
Ctrl+X) -
Доступно лише в “Темній кімнаті” за допомогою клавіатурного прискорювача.
-
Копіює модуль, змінений останнім, з активного (відкритого) зображення на всі вибрані зображення: виберіть кілька зображень і застосуйте до них редагування з відкритого зображення. Натисніть
Ctrl+X: останній змінений модуль синхронізується з поточного відкритого зображення на всі вибрані зображення.
Примітки:
-
Використання функції вибіркового вставлення у режимі перезапису є деструктивною дією. Застосовуйте її з обережністю. У режимі додавання наявні елементи стеку історії зберігаються, що дозволяє відновити стан зображення, який був до вставлення. Натомість у режимі перезапису всі попередні редагування зображення безповоротно втрачаються.
-
Автоматичні пресети модулів додаються до зображення лише тоді, коли воно вперше відкривається в Темній кімнаті або його стек історії відкидається. Якщо ви використовуєте режим Перезаписати, щоб вставити записи стеку історії до зображень, які раніше не були відкриті в Темній кімнаті, тоді наступного разу, коли це зображення відкриється в Темній кімнаті, до зображення застосовуватимуться автоматичні пресети. Тому може здатися, що поведінка перезапису не точно продублювла наявний стек історії, але в цьому випадку ці автоматичні модулі були додані після дії вставки.