filmstrip

De filmstrip kan worden gebruikt om snel te schakelen tussen afbeeldingen in elke darktable-weergave. De getoonde afbeeldingen zijn dezelfde als die weergegeven in de bibliotheekweergave en worden gedefinieerd door de momenteel geselecteerde collectie.

filmstrip

De filmstrip kan worden in- en uitgeschakeld met de sneltoets Ctrl+F. De hoogte van het filmstrippaneel kan worden gewijzigd door op de bovenrand te klikken en te slepen.

Navigeer snel door de afbeeldingen in de filmstrip door met de muis te scrollen. In ontwikkelen kan je de foto die momenteel wordt verwerkt wijzigen door op een andere afbeelding in de filmstrip te klikken.

In ontwikkelen wordt het beeld dat momenteel wordt verwerkt, geselecteerd en gemarkeerd. Beweeg met jouw muis over een afbeelding op de filmstrip om deze te selecteren (om ernaar te handelen met een sneltoets) zonder de afbeelding die wordt verwerkt te wijzigen.

Als je meerdere afbeeldingen in de filmstrip wilt selecteren, gebruik je Alt+klik om de eerste afbeelding te selecteren, gevolgd door Ctrl+klik om meer afbeeldingen te selecteren of te deselecteren, of Shift+klik om een reeks afbeeldingen te selecteren.

De volgende sneltoetsen zijn beschikbaar om afbeeldingen in de filmstrip te selecteren of om acties op de geselecteerde afbeeldingen uit te voeren:

Ctrl+A selecteer alle afbeeldingen in de filmstrip
Ctrl+Shift+A deselecteer alle afbeeldingen
Ctrl+I keer de huidige selectie om

F1 – F5 wissel kleurlabel (rood, geel, groen, blauw, paars)
0 – 5 beeldbeoordeling instellen/wijzigen
R verwerpen afbeelding
Ctrl+D dubbele afbeelding
Ctrl+C kopieer de volledige geschiedenis
Ctrl+V plak de hele gekopieerde geschiedenis
Ctrl+Shift+C selectief de geschiedenis kopiëren
Ctrl+Shift+V selectief plakken uit de gekopieerde geschiedenis

Zie de geschiedenis moduledocumentatie van de bibliotheek voor meer informatie over de kopieer- en plakfunctionaliteit.

translations