uitgaand kleurprofiel

Beheer het uitvoerprofiel voor export en de weergave-intentie die moet worden gebruikt bij het toewijzen tussen kleurruimten.

darktable wordt geleverd met vooraf gedefinieerde profielen sRGB, Adobe RGB, XYZ en linear RGB. Je kan extra profielen opgeven door ze in $DARKTABLE/share/darktable/color/out en $HOME/.config/darktable/color/out te plaatsen (waarbij $DARKTABLE de darktable-installatiemap is en $HOME is jouw thuismap).

Het uitvoerkleurprofiel kan ook worden gedefinieerd in de module export.

🔗module instellingen

: De weergave-intentie voor uitvoer/export. Rendering intent kan alleen worden geselecteerd wanneer LittleCMS2 wordt gebruikt om het uitvoerkleurprofiel toe te passen (dit kan worden gewijzigd in voorkeuren >verwerking). Als de interne renderingroutines van darktable worden gebruikt, is deze optie verborgen. Voor meer details, zie rendering intent.

Het profiel dat wordt gebruikt om kleuren weer te geven voor uitvoer/export. De profielgegevens worden ingebed in het uitvoerbestand (indien ondersteund door het bestandsformaat), zodat andere toepassingen de kleuren correct kunnen interpreteren. Omdat niet alle applicaties bekend zijn met kleurprofielen, is de algemene aanbeveling om je aan sRGB te houden, tenzij je weet wat je doet en een goede reden hebt om het anders te doen.

translations