selecteren

Met de selecteer-modus kan je afbeeldingen naast elkaar weergeven voor eenvoudige vergelijking.

🔗instellingen

zoom
In de selecteermodus kan je inzoomen op afbeeldingen (tot 100%) door Ctrl ingedrukt te houden terwijl je met het muiswiel scrolt.
Pan binnen ingezoomde afbeeldingen met klikken + slepen.
Standaard worden zoomen en pannen gesynchroniseerd tussen alle zichtbare afbeeldingen. Als je alleen op een specifieke afbeelding wilt zoomen of pannen, voeg je de Shift-modifier toe aan de bovenstaande acties.
navigeren
Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen (←/→) om door jouw verzameling te bladeren.

🔗modi

Er zijn twee verschillende selectiemodi, die bepalen hoeveel afbeeldingen tegelijkertijd worden weergegeven: “vast” en “dynamisch”. Schakel tussen deze in de ruimingsmodus door op de “<"-toets te drukken.

vaste modus
Het aantal weergegeven afbeeldingen is altijd hetzelfde, onafhankelijk van de selectielengte. Dit aantal kan worden ingesteld met een schuifregelaar op het onderste paneel.

In deze modus navigeer je door alle geselecteerde afbeeldingen. Als er geen selectie is ingesteld (of als er slechts één afbeelding is geselecteerd), navigeer je door alle afbeeldingen.

De standaard sneltoets om in de vaste modus naar ruiming te gaan is X.

dynamische modus
Alle geselecteerde afbeeldingen worden weergegeven. Als er geen selectie is ingesteld (of als er slechts één afbeelding is geselecteerd), wordt de laatste waarde uit de vaste modus gebruikt.

De standaard sneltoets om in de dynamische modus naar selecteren te gaan is Ctrl+X.


Tip: Om de prestaties te verbeteren bij het laden van ingezoomde afbeeldingen, kan je ([voorkeuren > cpu/gpu/geheugen> disk backend inschakelen voor volledige preview-cache](../../preferences-settings/processing. md#cpu–gpu–geheugen)) inschakelen. Houd er rekening mee dat dit veel schijfruimte in beslag kan nemen.


translations