metadata-editor

Bewerk de metadata van geselecteerde afbeeldingen.

Metadata is tekst in vrije vorm (titel, beschrijving, maker, uitgever, rechten enz.) die jouw afbeeldingen beschrijft.

🔗module instellingen

metadata invoervelden
Voor elk metadata-item wordt een apart veld weergegeven. Houd Ctrl ingedrukt terwijl je met uw muis scrolt om de hoogte van een veld te vergroten. Druk op Ctrl+Enter om een nieuwe regel in te voegen. Druk op Enter om tekst die in het huidige metagegevensveld is ingevoerd, toe te passen op de geselecteerde afbeeldingen. Dubbelklik op het label van een veld om de inhoud van dat veld te verwijderen.
toepassen
Pas nieuwe instellingen uit de invoervelden voor metagegevens toe op de geselecteerde afbeeldingen.
reset knop
bestaande metadata van de geselecteerde afbeeldingen verwijderen.

🔗voorkeuren

De optie “voorkeuren …” in het menu met voorinstellingen roept een dialoogvenster op waarin je kan configureren hoe metagegevens worden verwerkt in darktable. Voor elk metadata-item kan je met twee selectievakjes beperken hoe metadata wordt verwerkt:

zichtbaar
Toon of verberg dit metadataveld. Verborgen velden worden nergens in darktable weergegeven en worden niet opgenomen in geëxporteerde afbeeldingen.
persoonlijk
houd dit metagegevensveld privé. Privévelden worden weergegeven in darktable, maar worden niet opgenomen in geëxporteerde afbeeldingen.

Velden waarbij beide opties niet zijn aangevinkt, worden weergegeven in darktable en opgenomen in geëxporteerde afbeeldingen.

translations