lowpass

Pas een lowpassfilter (bijvoorbeeld een Gaussiaanse vervaging) toe op de afbeelding, terwijl je het uitgangscontrast en de verzadiging regelt.

Deze module is primair bedoeld om te gebruiken in combinatie met een overvloeimodus. Probeer bijvoorbeeld de voorinstelling lokaal contrastmasker te gebruiken met de overvloeimodus overlay.


Opmerking: Deze module zorgt voor vervaging in de Lab-kleurruimte, wat ongewenste effecten kan veroorzaken en wordt niet langer aanbevolen. Gebruik in plaats daarvan de module contrast equalizer voor vervaging of de module tone equalizer voor compressie van het dynamisch bereik.


🔗module instellingen

straal
De straal van de vervaging.
verzachten met
Het te gebruiken vervagingsalgoritme:
  • gaussiaanse vervaging: alle beeldkanalen vervagen (L, a, b)
  • bilaterale filter: alleen het L-kanaal vervagen, met behoud van randen
contrast
Hogere absolute waarden verhogen het contrast. Lagere absolute waarden verminderen het contrast. Negatieve waarden resulteren in een omgekeerd negatief beeld. Een waarde van nul leidt tot een neutraal vlak.
helderheid
Negatieve waarden maken het beeld donkerder. Positieve waarden maken het beeld lichter.
verzadiging
De kleurverzadiging. Negatieve waarden resulteren in complementaire kleuren door de a/b-kanalen om te keren. Hogere absolute waarden verhogen de kleurverzadiging. Lagere absolute waarden verminderen de kleurverzadiging. Een waarde van nul desatureert het beeld volledig.

translations