rgb basiskleuren

Pas de tint en zuiverheid van de primaire RGB-kleuren aan (d.w.z. welke rood, groen en blauw ze vertegenwoordigen), terwijl ongekleurd (grijs) ongewijzigd blijven. Naast het behoud van grijze pixels, blijven de verhoudingen tussen de kleuren ook behouden onder deze aanpassing: als je de zuiverheid van de blauwe primaire kleur verhoogt, neemt de intensiteit van het tegenoverliggende geel toe om de het balans te houden; Als je de blauwe tint naar cyaan draait, wordt de tegenoverliggende gele tint naar oranje gedraaid.

Deze module is in wezen een kanaalmixer (zoals in de module kleurkalibratie) maar met een andere interface. Hoewel de schuifregelaars “rood”, “groen” en “blauw” heten, zijn alle aanpassingen globaal en beïnvloeden ze de algehele colorimetrie van het beeld, net zoals een kanaalmixer dat doet.

Wanneer toegepast vóór de filmisch rgb of sigmoïde toon mapping-modules kunnen rgb basiskleuren worden gebruikt om kleine aanpassingen aan de colorimetrie aan te brengen. Wanneer het wordt toegepast na de toonmapping-modules, kan het worden gebruikt om creatieve bewerkingen zoals tinting toe te passen.

🔗module instellingen

rood tint
:Verschuif rood naar geel (positieve waarden) of magenta (negatieve waarden)
rood zuiverheid
De zuiverheid van de rode basiskleuren
groen tint
Verschuif groen naar cyaan (positieve waarden) of geel (negatieve waarden)
groen zuiverheid
De zuiverheid van de groene basiskleur
blauw tint
blauw verschuiven naar magenta (positieve waarden) of cyaan (negatieve waarden)
blauw zuiverheid
De zuiverheid van de blauwe basiskleur
kleurtint
Wanneer dit besturingselement wordt toegepast na tonemapping, kunnen de grijze (achromatische) delen van de afbeelding worden getint. Wanneer toegepast vóór tonemapping, fungeert het als een witbalansregeling.
kleurzuiverheid
de zuiverheid van de tint die op de afbeelding wordt toegepast

translations