raw chromatische aberraties

Corrigeer chromatische aberraties van RAW afbeeldingen.

Omdat deze module werkt op onbewerkte data, gaat het onderliggende model uit van een niet uitgesneden fotografisch beeld als invoer. Het zal daarom waarschijnlijk mislukken wanneer je inzoomt, omdat het alleen in staat is om op het zichtbare deel van het beeld te werken. De module wordt dus overbrugd bij hoge zoomniveaus en er verschijnt een “overbrugd” bericht bovenaan de module. Deze beperking geldt alleen voor interactief werk en niet voor de uiteindelijke export.

Deze module werkt momenteel alleen voor onbewerkte afbeeldingen die zijn opgenomen met een Bayer-sensor (de sensor die in de meeste camera’s wordt gebruikt) – voor andere soorten afbeeldingen moet je in plaats daarvan de module chromatische aberraties gebruiken .

De module past ook geen correcties toe op foto’s die zijn geïdentificeerd als monochroom (zie monochrome afbeeldingen ontwikkelen voor meer informatie).

🔗module instellingen

iteraties
Het aantal iteraties. Voor de meeste afbeeldingen is “tweemaal” voldoende en is de standaardwaarde. Af en toe kan het verhogen van deze controle betere resultaten opleveren.
vermijd kleurverschuiving
Als de module paarse tinten veroorzaakt, vink dan dit vakje aan om een correctie toe te passen.

translations